ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΑΛΟΥΝΗ. κι αλευρωμένος να 'ναι ο ποντικός, η γάτα τον γνωρίζει…

                                                                  
         
                                                                                                                                    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   23/4/2014

Το γεγονός ότι ο συνδυασμός « ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ-πρώτα ο πολίτης» αναγκάστηκε  να απαντήσει δυο φορές (μια  μέσω του κ .Α. Πανταζή) στο  δικό μας Δελτίο Τύπου δείχνει και ποιος βρίσκεται σε παρατεταμένο   πανικό.
Σχετικά τώρα με τα περί καταγωγής(τύφλα να έχει ο  Φαλμεράιερ ) και τα όσα απαράδεκτα ανέφερε στην πρώτη του ανακοίνωση  ο κ.Πανταζης,  μετά την γενική κατακραυγή απ’όλο το Ξηρόμερο προσπαθούν τώρα να τα μαζέψουν  αλλά χωρίς  επιτυχία. Οι  δημότες κατάλαβαν. Με μια δήλωση ήρθε και η   απομυθοποίηση.

Φυσικά και είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να ασκεί κριτική στο έργο και τα πεπραγμένα της κάθε Δημοτικής  Αρχής, όπως και της σημερινής. .Όμως εδώ υπάρχει μια σημαντική και ουσιώδης λεπτομέρεια. Ο κ.Γαλούνης δεν είναι ο οποιοσδήποτε δημότης του Ξηρομέρου.  Ούτε φυσικά προέκυψε τώρα από παρθενογένεση στα δημοτικά δρώμενα  του Ξηρομέρου.  Ο κ. Γαλούνης διετέλεσε 12 χρόνια κοινοτάρχης Αρχοντοχωρίου και 8 χρόνια Δήμαρχος Αλυζιας. Είναι δηλαδή γνωστά τα «έργα και ημέρες» του ιδίου.
Τι  να πρωτοθυμηθεί κανείς κ. Γαλούνη;
·         την  οικονομική σας διαχείριση;
Είναι γνωστό πόσα χρέη αφήσατε στην επόμενη Δημοτική Αρχή Αλυζίας.
·         Την οργανωτική και διοικητική σας ικανότητα;
Αρκεί να θυμηθεί κανείς τον τρόπο είσπραξης των δημοτικών τελών και την οργάνωση της ταμειακής υπηρεσίας του πρώην Δήμου Αλυζίας για να καταλάβει. Ενα πρόβλημα που ακόμη και σήμερα ταλανίζει τον Δήμο Ξηρόμερου και που το βιώνουν καθημερνά στο πετσί τους οι διπλοχρεωμένοι  πολίτες της Αλυζίας.
·         Το προσωπείο της εξουσίας σας;
Αυταρχισμός, Ρουσφέτια  και αλαζονεία. Σε δημότες που δεν σαν ψήφιζαν με το «έτσι θέλω» τους στερούσατε τα νόμιμα δικαιώματά τους. Έχετε μάλιστα καταδικαστεί αμετάκλητα γι αυτό.

·         Τα έργα σας ;
Είκοσι χρόνια δεν μπορέσατε να λύσετε το πρόβλημα του νερού  στο  χωριό σας, το Αρχοντοχώρι, και να καταθέσετε μια μελέτη για την αλλαγή του πεπαλαιωμένου  δικτύου  ύδρευσης. Τότε μάλιστα που η κεντρική εξουσία μοίραζε πακτωλούς χρημάτων στους Δήμους και εσείς ήσασταν ένας από τους αρεστούς της ως κομματικός παράγων της περιοχής.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες παραδείγματα  κ.Γαλούνη. Και να είστε σίγουρος ότι αν προκληθούμε ξανά θα το πράξουμε…
Κύριε Γαλούνη, δυστυχώς για εσάς δεν εκπροσωπείτε   το νέο αλλά το παλιό και το ξεπερασμένο.  Όσο και να προσπαθείτε να φτιάξετε το «περιτύλιγμα» όμορφο και λαμπερό, οι δημότες, κυρίως της Αλυζίας, γνωρίζουν ότι από «μέσα»  υπάρχει κάτι άλλο.  Γιατί όπως λέει και ο λαός μας ,κι αλευρωμένος να 'ναι ο ποντικός, η γάτα τον γνωρίζει……
Όσο για το «τέλος» και την «αποκαθήλωση» αυτό θα το αποφασίσουν οι Δημότες του Ξηρομέρου. Πάντως το χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί που σας έχει στείλει οριστικά  ο λαός της Αλυζίας, δεν πρόκειται ποτέ να ξανανοίξει για εσάς…  


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ ΤΟ  ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ- Επιλογή ευθύνης “