Δήλωση υποψηφιότητας Μαρίας Σακουφάκη

   











Αγαπητές  συνδημότισσες  και  Αγαπητοί συνδημότες

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε  όχι μόνο για την ηγεσία του δήμου μας, αλλά και για τις θέσεις, τις κατευθύνσεις και το πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής.


Πυξίδα στην επιλογή μας αυτή πρέπει να είναι το κοινό συμφέρον του όμορφου τόπου μας, ενός τόπου με παράδοση, με ιστορική κληρονομιά αιώνων, με εξαιρετικό φυσικό κάλλος, με πλούσια παραγωγικά στοιχεία, με έντιμους φιλόξενους και αξιοπρεπείς ανθρώπους.

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να διαθέτει όραμα για την πρόοδο και την ευημερία των δημοτών, γνώση και πάθος για την ανάπτυξη, την κοινωνική μέριμνα για τους πολίτες, διάθεση για δουλειά και προσφορά

Ο αείμνηστος συγγραφέας Ν. Καζαντζάκης λέει:

Ν΄ αγαπάς την ευθύνη
Να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
Θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί εγώ θα φταίω.

Στο πλαίσιο αυτό, πήρα την απόφαση να πολιτευτώ σε αυτές τις εκλογές και να ενώσω τις δυνάμεις μου με τις δικές σας πέρα και πάνω από κάθε είδους άγονες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις.

Ήρθε ο  καιρός  να παραμεριστούν οι  μικροκομματικοί ανταγωνισμοί, οι μικρόψυχες προσωπικές τριβές και οι πολιτικές σκοπιμότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και  να επικρατήσει η συναίνεση, η συνεργασία και η αγάπη για την τοπική κοινωνία μας.

Οι βασικοί  πυλώνες του σχεδιασμού μας  είναι η εντιμότητα, η διαφάνεια, η αποφασιστικότητα, η αποτελεσματικότητα, η ανάπτυξη, η αλληλεγγύη και  η εργατικότητα.

Με πολύτιμα εφόδια την πείρα και την αξιοσύνη των παλιών, την μαχητικότητα, τον ενθουσιασμό, την φλόγα και τις ικανότητες των νέων ανθρώπων και πάνω από όλα την  ενεργό συμμετοχή του κάθε ενός από εμάς, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως για τους νεότερους και τα παιδιά μας. << διότι έχουμε το χρέος να παραδώσουμε στα παιδιά μας την μεγάλη εντολή να μας ξεπεράσουν.>>

Ο  τόπος δημιουργεί ταυτότητα και γεννημένη  σε τούτον εδώ  τον τόπο  γαλουχημένη  με τις αξίες του, με όραμα, με ήθος με διάθεση προσφοράς, με επιστημονική κατάρτιση, αποφάσισα να συμμετέχω και να αγωνιστώ   με τους  άλλους συνεργάτες  για το παρόν και το μέλλον του δήμου μας.

Όντας η ίδια μητέρα δύο τέκνων και έχοντας  μία ευδόκιμη θητεία στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας με δεδομένη την ανθρωπιστική κρίση που περνά ο τόπος και η πατρίδα μας, πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος που πρέπει να αναπτυχθούν κοινωνικές δομές μέριμνας και αλληλεγγύης.  Ένας τομέας στον οποίον η γυναικεία ματιά και προσέγγιση είναι απαραίτητη.

Παράλληλα θα πρέπει να  αξιοποιήσουμε  τα μοναδικά στοιχεία που διαθέτει  ο δήμος μας και να προσφέρουμε στον τόπο μας βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη η οποία θα συντελέσει στην ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών του Δήμου μας και στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του συνόλου των συμπολιτών μας.

Ένα  άλλο κυρίαρχο στοιχείο που με ώθησε να συμμετάσχω στα δρώμενα στον Δήμο καταγωγής μου είναι η πίστη μου ότι η γυναικεία παρουσία στη διαχείριση των κοινών υποθέσεων είναι πολύ σημαντική για την πρόοδο του τόπου μας. <<Η γυναίκα είναι ένα από τα τέσσερα τετραθέμελα του κόσμου τούτου>>

Η γυναικεία προσέγγιση, η ανιδιοτέλεια, η αγωνιστικότητα, η διάθεση προσφοράς και  αφοσίωση στο σκοπό είναι αυτή που μπορεί να  αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική και να δώσει στον αγαπημένο μας τόπο τις λύσεις και τις προοπτικές που του αξίζουν.

Αν πιστεύεις και οραματίζεσαι μία νέα τοπική κοινότητα στην οποία θέλεις να ζεις, αν όλα όσα αναφέρθηκαν τα κρίνεις βάσιμα και θεωρείς ότι αξίζει να προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε, καλείσαι με την ψήφο σου  να συμμετάσχεις στην διαμόρφωση των συνθηκών για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για εμάς τους ίδιους και, κυρίως, για τα παιδιά μας.

"Αγάπα τον Άνθρωπο γιατί είσαι εσύ"



Με εκτίμηση και σεβασμό
Σακουφάκη Μαρία

<<Γυναίκα το μισό του ουρανού>>